Мултиезичен автоматичен превод на 104 езика


Жабурене с олио премахва всички токсини в тялото




Техниката за жабурене с олио е изключително стара и се практикува от хиляди години в Индия

Методът за пречистване на тялото чрез жабурене с олио е Аюрведична практика, която се фокусира върху превенцията на заболяванията.


Техниката за жабурене с олио е изключително стара

В Аюрведа използването на олио – вътрешно и външно, е често срещана практика.
Каква е техниката за жабурене с олио?
Това е една от най-лесните техники за детоксикация, която не изисква особена подготовка- само 1 с.л олио и 20 минути от времето ви. Идеята е да се жабурите с олиото – да го прекарвате между зъбите, през венците и небцето.ю
1. Сутрин, преди да измиете зъбите си, вземете 1 с.л нерафинирано слънчогледово олио и жабурете устата за 15-20 минути.
2. Не правете гаргара и в никакъв случай не го гълтайте, тъй като съдържа токсини, които трябва да се отстранят от тялото
3. След края на процедурата олиото ще има бял цвят, подобен на мляко и гъста консистенция .
4. Изплюйте го в тоалетната, НЕ го плюйте в мивката, ако не искате да я запушите!
5. Изплакнете добре устата с топла вода, след това със студена.
6. Измийте зъбите.
7. Усетете чистотата и свежестта!
Олиото трябва да бъде растително – слънчогледово, сусамово, кокосово, нерафинирано. Няма точно правило за това колко точно олио да използвате, въпросът е да се чувствате комфортно по време на процедурата.
Понякога може да се нуждаете от няколко опита, преди да успеете да стигнете до 20 минути, но не се притеснявайте, с течение на времето ще свикнете.
Мислете за процедурата като за пречистване на устата.
Ефектът е удивителен – освен, че премахва всички останки от храна в устата ви и прави зъбите ви бели, като сняг, премахва плаката , помага за премахване на всички токсини от тялото и помага за лечението на поне 30 заболявания.
Лошото състояние на зъбите, венците и устата като цяло е води до проблеми със здравето и увреждане на други органи и системи.
Жабуренето с олио помага за изчистване на кожата, изчистване на синусите и секрета, който се е събрал в носоглътката.
Жабуренето с олио повишава имунитета и ни предпазва то инфекциозни заболявания. Хората с голямо количество „лоши“ бактерии в устата, често пъти страдат от атеросклероза, втвърдяване на артериите и риска от появата на сърдечно-съдови заболявания и злокачествени образувания.
Според учените ежедневното жабурене с олио е толкова ефикасно, както и това с вода за уста съдържаща хлорхексидин, използвана срещу лош, дъх, плака, кървящи венци и премахвам бактериите предизвикващи кариеси, като Streptococcus mutans, гъбички (Candida) и всички други токсични вещества, които се намират в устата.

Съдържание /Брой/Месец/Година/: