Мултиезичен автоматичен превод на 104 езика

ПРАВИЛО  ЗА  МОЛИТВИ  ПРОТИВ  МАГИИ.

ПРАВИЛО ЗА ИЗМЪЧВАНИ ОТ ЗЛИ ДУХОВЕ (ВСЛЕДСТВИЕ НА МАГИИ, ЕКСТРАСЕНСИ, ИЗВИКВАНЕ ДУХОВЕ НА ПОКОЙНИЦИ И ДР.)

(по предложение, препоръка и с помощтта на ВАНЯ МЛАДЕНОВА)


Заради молитвите на светите наши отци, Господи Иисусе Христе, Сине Божий, помилуй ме. Свети Боже ... Отче наш ... (стр. 108)


Тропар на св. Кръст
Спаси, Господи, Твоите люде и благослови Твоето наследие, като даруваш на православните християни победа над враговете и ги запазваш с Твоя Кръст.


Слава ... 

и сега ...


Кондак на св. Кръст
Издигнал се доброволно на Кръста, Христе Боже, дарявай щедростите Си на едноименото Твое ново общество. Зарадвай ни с Твоята сила и ни давай победа над противниците, като Твоята помощ ни бъде оръжие на мир и знаме на непобедимост.


Господи, помилуй (12 пъти)
(Осени се неколкократно с Кръстния знак и кажи тези заклинателни молитви):
Огради ме, Господи, със силата на Честния и Животворящ Твой Кръст, и ме запази от всяко зло! (три пъти)


+ + +
Да възкръсне Бог и да се разпръснат враговете Му и да бягат от лицето Му, които Го мразят. Разнеси ги, както се дим разнася; както се топи восък от огън, тъй и бесовете да погинат от лицето на обичащите Бога и осеняващите се с Кръстния знак, които с радост викат: радвай се, пречестен и животворящ Кръсте Господен, който прогонваш бесовете със силата на прикования на тебе Господ наш Иисус Христос, слязъл в ада и потъпкал дяволската сила, и подарил ни Своя честен Кръст за прогонване на всеки враг. О, пречестен и животворящ Кръсте Господен! Помагай ми със светата Господарка Дева Богородица и с всички светии във вечни векове. Амин.


МОЛИТВА КЪМ ГОСПОДА ИИСУСА ХРИСТА
Господи Боже наш, Вседържителю и Всесилне, Лекарю на душите и телата и твърда опора на всички, които се надяват на Тебе! На Тебе се молим и от Тебе просим: премахни от Твоя раб (името) всяко дяволско влияние, всяко сатаяинско помрачение и нападение, всяка лукава хитрост и вреда. Обезвреди всяко зловредно влияние на завистливи и злобни човеци, причинено от лош поглед или злокобна мисъл и пожелание. Сам Ти, човеколюбиви Владико, простри властната Си десница и опълчи високата Си мишца срещу всяко коварство и посети това Твое създание с Твоето милосърдие, като му изпратиш мирен, силен и верен Ангел-Пазител на душата и тялото, за да го предпазва занапред от всяка злокобна вреда и уроки, та запазван от Тебе да бъде този Твой раб здрав и невредим срещу всяко коварно нападение на сатаната и с благодарност да казва: "Господ ми е помощник и няма да се уплаша. Какво ще ми стори човек?"... и още: "Няма да се уплаша от злото, защото Ти, (Господи), си с мене!" О, Господи Боже наш, съжали се над Твоето създание и избави Твоя раб от всяко зло, всяка вреда, изпитание, огън и от всичко, що причинява уроки* - по молитвите на преблагословената и славна Владичица наша Богородица и Приснодева Мария, по застъпничеството на светите Ангели и по молитвите на всички светии. Амин.



Тропар на свв. Киприан и Юстина
Предвождан от Божествения Дух, приел си светлината на Богопознанието, Киприане, посрамявайки змията, и като си понесъл заедно с Богомъдрата Юстина мъченическия подвиг, заедно с нея моли всемилостивата Троица, да ни дари велика милост.


Слава ... 

и сега ...



Кондак на свв. Киприан и Юстина Като помощници и горещи застъпници, освободете ни, прибягващите към вас с вяра, от нечистите страсти, Киприане и Юстино славни, чрез благодатта на Духа.



Молитва
против магии, уроки, лоши езици и болести (От св. Киприан)

        Владико Господи Иисусе Христе, Боже наш, Който всичко държиш! Свети и благословени и вечносъщест-вуващи Царю на царете и Господи на
господарите! Слава на Тебе, седящия в светлината пред хиляди и милиони свети Ангели и Архангели! Ти знаеш тайните на смирения Твой раб Киприан, защото преди не Те познавах, Господи Вседържителю, но Ти Сам Господи Иисусе Христе, ме повика недостойния и ме благослови и удостои да живея с любов и послушание пред Твоето милосърдие, и да разпръсквам силата на всякакви магии, защото и аз, Господи, Боже наш, задържах облаците и те - чрез бесовска сила и по Твое допущение - не пускаха дъжд, вързвах земята и тя не даваше плод, лозите не се разлистваха, стадата не даваха мляко, правех така, че мъжете да не се събират с жените си и те да не стават майки, братя да не се виждат и семейства да се разделят, правех зимата лято и лятото - зима. Всичко лошо, което можех, правех. Затова, Господи Боже наш, приеми моята смирена молитва и направи така, че който страда от лош дух или бъде омагьосан от магия, която пречи на Твоите люде, да се освободи от нея, и домът му да се омиротвори в името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин. И откъдето и да е изпратена тази магия, нека се разпръсне от Твоите раби със силата на Честния и Животворящ Кръст, който прогонва всяка вражеска сила. Амин. Ако магията е сложена в праг или в кожа, или в желязо, или под камък, или под земя, или под дърво, да се разпръсне като дим, или ако е написана с мастило или кръв човешка, или кръв на добитък, или на риба, или с каквото и да е направена, нека се разпръсне от Твоите раби. И ако магията е вързана с много възли или в кости прекарана, или в гроб през иглени уши или в кладенец хвърлена, или с каквото друго да е направена, нека се освободят Божиите раби (имената) от всякакво зло действие на нечестивия дух, та с дръзновение да казват: "Господ е мой защитник, няма да се уплаша от никакво зло." Защото Ти, Господи, си с мене, Твоята десница ме успокоява. И тъй, моля Ти се, Господи Боже Вседържителю, по молитвите на Твоя смирен раб Киприан, простри Твоята мощна десница и милостиво погледни на Твоите раби (имената), и им изпрати мирен и верен Ангел-Пазител от всякакво зло, за да славят Тебе, нашия Изкупител и Избавител, сега и винаги и во веки веков. Амин.


С Кръста биват разкъсвани всички мрежи, които плете около нас лукавият. Трябва да осеняваме с Кръстното знамение четирите посоки на света, започвайки от Изток и завършвайки със Север, (Изток, Запад, Юг и Север) всяка сутрин и вечер, и при всички трудни обстоятелства в живота (при гняв, голям уплах, опасност, лош сън и т.н.), четейки следната молитва:



"ХРИСТОВИЯТ Кръст, осветен заради целия свят чрез благодатта и Кръвта на нашия Господ Иисус Христос, ни е даден за оръжие срещу всички наши видими и невидими грехове, в името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин."



Молитви за обезпокояван и страдащ от зли духове
1. Вечни Боже, Който си избавил човешкия род от робството на дявола, освободи Твоя раб от всяко действие на нечистите духове! Заповядай на злите и нечисти духове и демони да отстъпят от душата и тялото на Твоя раб, да не остават, нито да се скриват в него. В Твоето свето име и в името на Твоя Единороден Син и на животворящия Твой Дух, нека се отдалечат от създанието на Твоите ръце, та, като се очисти от всяко дяволско изкушение да поживее свето, праведно и благочестиво, удостояван с пречистите Тайни на Твоя Единороден Син и наш Бог, с Когото си благословен и препрославен и с пресветия, благ и животворящ Твой Дух, сега и винаги и във вечни векове. Амин.



2. Призоваваме Тебе, Владико Боже Вседържителю, превисоки, неизследими и мирни Царю! Призоваваме Тебе, Творче на небето и земята, защото от Тебе произлезе първото и последното начало и края. Ти си дал на хората власт и над безсловесните животни, понеже Ти, Господи, си заповядал това. Простри Твоята силна ръка и Твоята висока и света мощ, и погледни на това Твое създание. Изпрати му Ангел мирен, Ангел силен, пазител на душата и тялото му, който да запрети и изгони всеки зъл и нечист дух от него. Защото Ти си едничкият наш всевишен Господ и благословен Вседържител във вечни векове. Амин.
Молитва за дом, обезпокояван от зли духове
Господи Иисусе Христе, Боже наш, предвечни и вечносъществуващи заедно с безначалния Отец, и Сине на живия Бог! Ти, Който, без да се отлъчваш от недрата на Отца, си слязъл от небесата и си станал човек, за да ни освободиш от дяволската измама и мъчителство, унищожил си всички бесовски злодеяния и си дал власт на Твоите свети ученици и Апостоли да стъпкват змии и скорпиони, и всяка вражеска сила! Усърдно Ти се молим: милостиво погледни на този дом, който се смущава от дявола и от неговите нечисти сили и зли духове. С Твоята всемогъща сила човеколюбиво ги прогони и разпръсни като прах по пущинаци и нечисти места, за да могат Твоите верни раби, които живеят тук, да пребъдват
невредими за Твоя слава. Защото на Тебе е присъщо да ни милваш и спасяваш, Боже наш, и затова на Тебе отдаваме слава, на Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги, и во веки веков. Амин.


След това най-възрастният мъж в дома ръси целия дом със светена вода, казвайки:

Да възкръсне Бог, и да се разпръснат враговете Му и да бягат от лицето Му, които Го мразят! Да избягат и се махнат от този дом всички лукави дяволски магии и вълшебни действия, чрез поръсването с тази светена вода, да се обърнат в нищо и да изчезнат, в името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин. 



Съдържание /Брой/Месец/Година/: