Мултиезичен автоматичен превод на 104 езика

В17 е мощен мега убиец на рак.  Удължаващ и живота

Един обикновен хранителен фактор като витамин В17, може да повлияе положително върху лечението на рака


Американският писател от еврейско потекло Едуард Грифин, разкрива в своята книга „Свят без рак”, истината за прикриваните ползи за здравето от витамин В17. лечебните му свойства са били известни още през 50-те години на миналия век, но властите са го забранили, защото е бил обявен за вреден за здравето. Всъщност истината е, че фармацевтичните компании биха изгубили огромните си печалби от продажбата на техните синтетични лекарства и финансите от изследванията върху рака.


Витамин В17 се съдържа най-много в ядките на бадемите и кайсиите



Авторът пише за успешно излекувани болни от рак свитамин В17, но въпреки това, лекарите били преследвани от властта и им е било забранявано да го прилагат. През 1952 г. американският биохимик д-р Кребс открива получава витамин В17 от ядките на бадеми и кайсии. Той е наречен още Лаетрил или Амигдалин. Латерил е търговското му название, а Амигдалин е от гръцки произход, от думата бадем на гръцки – амигдал, така се нарича и област в мозъка с бадемовидна форма отговорна за емоциите.






Витамин В17 се състои от 2 захарни молекули – бензалдехид и цианид, които са силни отрови. Витаминът обаче се привлича от раковите клетки, в които се намира в по-голямо количество един ензим бета-глюкозидаза, който отключва двете молекули и те убиват раковите клетки. В нормално състояние те са плътно опаковани и не са опасни за здравето на човека. Ензимът бета-глюкозидаза се намира в здравите човешки клетки в много малки количества, а само в раковите е в по-големи количества.


Витамин В17 се съдържа в ядките на бадемите, кайсиите и в други храни


Под микроскоп се вижда ясно как Амигдалинът попаднал в ракови клетки ги убива и те намаляват размерите си. За пръв път витамин В17 е изолиран от ядки на кайсии и бадеми през 19-ти век и представлява бели кристали. При загряване на температура от 215° С, те се топят. В Древността бадемите били използвани за лечение на рак в Египет. Рим, Гърция и Китай и не само те, а и други ядки. Така например за използването на бадемите като лекарство пише в трактат на китайския император Шен Нун, който е живял преди около 2700 г. преди Христа.


Всъщност витамин В17 е по-точно витаминоподобно вещество, но тъй като имал сходства с витамините от групата В, затова Кребс го е нарекъл витамин В17, с поредния номер, който предстоял да се даде на витамините от тази група. Той се съдържа най-много в ядките на бадемите, кайсиевите ядки, в просото, в елдата, в семките на гроздето, на ябълките и на всички плодове без цитрусовите, в лещата, в пълнозърнестите храни, лененото семе, в соргото, в малините, къпините, кашу, кафяв ориз, ечемик и други. Поради опасността от отравяне с цианидите, лекарите препоръчват да не се употребяват дози по-големи от 30 ядки от бадеми или кайсии на ден, като пределната доза, над която може да се получи някакво отравяне се счита, че е 50 ядки на ден, а 100 ядки на ден е смъртоносна доза. Въпреки това различни хора свидетелстват, че в миналото са яли в големи количества над 100 ядки на ден и им няма нищо, даже са живи и много здрави. За по-сигурно може да се съобразите с препоръчаната доза като постепенно се стига до нея.














Народът хунза е доказателство за ползата от витамин В17 намиращ се в ядките на кайсиите, които са във всекидневното им хранене


При почти всички болни от рак, които са яли бадемови или кайсиеви ядки в големи количества се наблюдава намаляване на раковите клетки. Доказателство за лечебната сила на тези ядки е народът хунза в Хиндукуш – долина на Северен Пакистан. Когато ги посещават англичаните за първи път те са живеели нормално над 100 години, а основно в храната им са били кайсиите и техните ядки. След навлизане на цивилизования начин на хранене при контакта с европейците с рафинирани храни и повече меса, този показател се е смалил. И не само те са доказателство за ползата от кайсиевите и бадемовите ядки.


Американската администрация преувеличава риска от цианидите в амигдалина, за да не загубят печалбата си фармацевтичните компании, тъй като той е евтин лек, а може и да се ползва заедно с химиотерапията. Противопоставянето на мнения в света на науката е сред един от главните фактори за нейното развитие, но ако в това се намесват само научни аргументи и резултати от експерименти. Вкарването на други аргументи е твърде неморално и чуждо на човешкия разум. Би трябвало спора за витамин В17 да завърши в близкото бъдеще. Все пак и във витамин В12 има цианиди, но е легален. Милиони страдащи хора на този свят, засегнати от страшната болест, очакват искрица надежда за живот. И една от тази искрица е може би са именно витамин В17, канабоноидите и някои билки, но е нужна цялостна промяна на начина на живот и хранене, а не да се чака само той да ги излекува. Около нас има хиляди природни дарове, които ни е дал Бог да се лекуваме и ние трябва само да ги потърсим и да ги ползваме с благодарност.


Най-важното нещо за всеки човек е неговият живот. Той рано или късно свършва и не само болните от рак се надяват за някаква надежда за избавление от смъртта. В Библията имаме дадено обещание за избавление от нея чрез вяра в Исус Христос и затова трябва да я четем и да следваме това, което се изисква от нас за нашето спасение и да разбираме правилно доктрините за спасението, за смъртта и живота и как да избегнем фалшивите религиозни учения, за които сме предупредени, че ще бъдат наложени в последното време преди края на света, т. е. нашето време, за които пише в книгата Откровение глави 13 и 14 и на други места из Библията. Бог ни е предупредил да не се покланяме на звяра и на неговия образ, който е разпознат като папата, още по времето на реформаторите през Средновековието, които са утвърдили 2 основни истини – че антихриста и звяра от Откровение са папата и католицизма, следователно и тяхното учение е против истината и че спасението е само чрез вяра в Исус. Фалшивите религиозни поклонения са в пълно противоречие на писаното вБиблията с цел да бъдат измамени хората и отклонени от истинския начин на служене и поклонение пред Бога, което е важно за спасението. От това разбираме, че в невидимия свят се води битка за всеки човек между силите на доброто и на злото на кого да вярва и да се покланя и съответно за спасението му.


Източник: http://lechitel.net/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD-%D0%B217-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B5%D1%86-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0/

Съдържание /Брой/Месец/Година/: