Мултиезичен автоматичен превод на 104 езика

ПУБЛИЦИСТИКА
РАДОСЛАВ ЦВЕТКОВ
ЦАРЯТ Е ГОЛ!
 

       
     
. Върхът на пирамидата, която се клати отдолу!
. Нужна ли ни е Четвърта национална катастрофа?
. Когато двама се борят, винаги печели...третият!
. Кой е исторически призван да първенствува в политиката?
Хоби ни е да правим катастрофи! Автомобилните си ги нижем всеки Божи ден.Не сме пропускали по някоя и друга и във аъздушния транспорт!  А в Жепето съвсем се прославихме - по няколко за няколко месеца или пък за няколко години! И все тежки ги  даваме!
Изобщо, "обърнем ли се с гняв назад", какви ли
катастрофи не съзираме,  в близкото, и в по-отдалеченото, наше, минало! Ако се взрем малко по-надалече и по-издълбоко, ще си спомним и за една-две национални! Ако се върнем само  няколко години по назад, ще се сетим, че имаше и Трета национална катастрофа.Сега хептем сме на път, или вече правим, и Четвъртата! И то за нула време! Само защото някои хора, и те наричащи себе си българи, усетили в себе си сладостта на властта, не искат току-така да се разделят с нея, а желаят и искат и още власт, в "името и заради самата власт"! Хем не им се работи искрено и истински за излизането от Третата, изглежда, най- голяма и най-отчайваща и най-отчаяла народа ни национална катастрофа, хем не им се изпускат прочутите властови коридори, където те срещат  единствено и само себе си / един вид, спокойствие и далече от всякаква опасност за живота и липса на неприятни изненади, а от друга страна, сладка близост до благините и икономическите ресурси, които те не се свенят да цицат, колкото им душа иска: в ръцете им са и ножът, и хлябът, както сполучливо и народът ни го е казал, още от време оно...
Искат да управляеат, независимо че не могат, че още не са разбрали /къде ти?/ как, по какъв начин става това, за да бъде после успешно. Нещо повече, отдавна са наясно, че наоколо, сред  тях, вече има и други, много по-способни, далече  по-добре подготвени от тях и в състояние да ги изместят! Хора, които са готови още днес да ги  избутат,  ако е необходимо, дори със сила, за да може по-бързо и по-навреме да се съвземе народът от непосилната за измършавялата му плът криза, да задържи чеда- та си в границите на страната, от която всички, намерили начини или възможност, по- головно бягат да си търсят работа другаде, повечето от които се гласят да не се връщат повече в Родината.
Що се отнася до властта, явно е,че тя е много сладка работа за тези, които почти несменяемо се стремят да бъдат все в нея или, поне край нея! И още нещо, много по- важно: готови са да отстъпят властта и управлението дори на врага си, но не и на "братята и сестрите", които ще разберат и официализират "истините" за тяхното досегашно  можене в управлението. Защото всички те са все едни и същи, независимо от различните имена на партии, с които се кичат! Могат дори и с едно единствено прозвище само да минават: "ненаситните"! Години наред те са могли само да гледат в паниците на тогавашните управляващи, сега бързат да си наваксат! А ако дойдат други, врагове, по друг признак и грамотност, с тях, все таки, по-лесно ще се разберат.
Сега, с цената на всичко, искат да останат отгоре, върху върха на пирамидата. Нищо,че той отдавна е отдолу и съвсем заплашително тя  се клати! И, понеже съвсем не им стига спазареното, или докупено, или фалшифицирано понякога, парламентарно мнозинство, а и не могат съвсем или винаги, и навреме да се разберат с "коварния" и много често, почти несговорчив временен съюзник, искат да постигнат прочутото болшевишко "Вся власт советам"! Формула, която, поне на този етап от развитието'на политическите сили у нас не само е неприемлива, най-често, но и невъзможна за осъществяване! Да оставим това, че ни натрапва неприятни спомени от близкото революционно и еволюционно минало.
Но повечето искат и упорито се държат, със зъби и нокти, кой където се е хванал 
веднъж горе, върху върха на пирамидата. Дори и не могат да видят, че пирамидата отдавна се е преобърнала и върхът и е станал всъщност подпора, отдавна вече е без връх! И ха се е разбутала подпората, ха се е срутила и цялата пирамида! Поне за върховистите-подпорджии!
Държат се хората, със зъби и нокти! Какви ли хитрости не измислят! Вместо да се потрудят мъжки, поне пирамидата да изправят в естественото и положение, те през цялото време обмислят закъснели стратегии и тактики и се чудят как да спрат виковете по тях, дюдюкането отвсякъде. Вече почти цяла България се е надигнала на пръсти и свири, дюдюка, а пишман майсторите стоят като враснали горе, на върха на пирамидата, т. е. , долу, с опасност да бъдат притиснати, дори размазани и да отстъпят властта /временно, според тях!/ на най-големите си врагове; пипат се по кръстта и  плашат,че ще се разправят жестоко с всеки,  който още веднъж извика, че
царят е гол! А народът продължава да си вика масово и всички виждат,че царят ни /нямам предвид хипер хитреца от Мадрид!/ наистина е не само гол, но и трепери от студ и притеснение. Обаче и народът трепери! И народът е гол! И на всичкото отгоре, и гладен.И -  бос! И омаскарен! И приготвен - иска или не, да загине под отломките на полусрутената държавна пирамида! Почти не вижда той някакъв друг изход или край!
А това вече ще е Четвъртата национална катастрофа! Пред нея бледнеят всички  досегашни - и автомобилни, и самолетни, и жепейски, и тези след двете световни войни! Сега, и след последните събития в Украина, за нас  може да се окаже и Космическа! Четвъртата ще ни захлупи всички! И ще бъде последна! Дано да се окажа лош пророк! Дано по-скоро се консолидира напълно истинската, реалната трета, ако маистина в има и съществува, дори и да е в зараждане в момента власт в държавата! Българският земеделски народен съюз, например, доколкото той наистина е, първо, български, а не, чрез неговата доскорошна лидерка, проводник и осъществител на не дори европейски, а на чисто проамерикански интереси /САЩ!/, каквато е цялостната проамериканска политика на Щатите в цяла Европа /и в целия свят!/, така че страната ни да заеме своето съвсем естествено полагаемо й се място в Европа, извън грандоманските интереси на страни гиганти  като САЩ, а, има ги и в Европа и други подобни мераклии! Важно е, особено необходимо е такъв политически колос, като  БЗНС, а сигурно в недрата на страната дремят в своята редовно продължаваща и осъществяваща се дрямка и други,  да се събудят от непривичната си дрямка на полузаспала /за нашите мерки и аршини/ партийна организация от бивша втора лидерска позиция и да прати по дяволите т. н. партии-протекторати, съществували и през други  политически времена в Европа и не само под егидата и "бащинските" благословии на страни като САЩ, известни ни отдавна със своите пети колони не само в нашата малка България, а навред по света и наричани, за повече благозвучие, може би, или за по-голямо заблуждение на гражданите на съответната страна като набъкалите се и в България като мравки на мед презокеански представители на американските корпуси на мира, чието количество и изпълнявани задачи едва ли има човек на земята, който да ги знае точно, камо ли пък нещо повече.! Но които опасват в яки прегръдки и в мрежите си не само територията на България! И винаги са готови да действуват като пети колони. Достатъчно е да споменем и едно само име - Панама, като пример! Човечеството. от какъвто и произход и вяра да е, има и една много положителна черта, да помни! Би трябвало и българите у нас да я притежават. и не само това, а и да се съобразяват! С даденостите, каквито и да са, щом продължават да съществуеат. Когато в една страна и царят е гол, това и Господ не иска да скрие !

Съдържание /Брой/Месец/Година/: